Bucataria este spatiul in care fiecare om isi petrece timp. Este adevarat ca unii folosesc bucataria doar pentru prepararea cafelei, a ceaiului si incalzirea semipreparatelor cumparate din supermarket, in timp ce altii transforma acest spatiu intr-un adevarat atelier de arta, preparand mancaruri complexe si delicioase.
Pentru cei care se afla in a doua categorie, atentia la detalii si achizitia unor accesorii mobila si bricolaj care sa contribuie la eficienta intregului ansamblu de mobilier, trebuie sa fie maxima.
Cei de la Mam Bricolaj, profesionisti cu o experienta vasta in procesul de proiectare mobila, au creat un set de reguli esentiale care sa transforme orice mobilier de bucatarie intr-unul 100% eficient.
Reguli de proiectare pentru mobilierul de bucatarie
1. Cel mai indicat este sa se opteze pentru mobilier la comanda. Acesta poate fi rezultatul tuturor ideilor beneficiarului, fie ca sunt originale, fie ca sunt inspirate de pe diverse site-uri sau din reviste de profil. Fiecare bucatarie este unica, iar mobilierul la comanda poate sa scoata aceasta unicitate in evidenta. Evident, exista anumite elemente comune in mai toate bucatariile: accesoriile. Acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate si sa ofere eficienta. In general, cei care fac mobilier la comanda pot recomanda un magazin online de accesorii pentru mobila bucatarie de unde pot fi achizitionate toate produsele necesare.
2. Materialul trebuie sa fie foarte bine tratat. Bucataria este un spatiu pretentios, cu multa umezeala si temperaturi ce ajung la valori ce pot dauna materialelor. Este adevarat ca se pot construi bucatarii din orice tip de material, insa acesta trebuie sa fie bine tratat impotriva umezelii. Pe langa un tratament atent, specialistii recomanda sa se opteze pentru cat mai multe accesorii din metal, inox sau sticla.
3. Micile detalii sunt importante. Poate ca amortizoarele sertarelor nu se vad, insa contribuie foarte mult la eficienta intregului mobilier. Chiar daca este vorba despre accesorii mobila pal, asadar, acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Conteaza mult corpurile de iluminat, compartimentarea fiecarui spatiu al mobilierului, agatatoarele si suporturile pentru condimente.
4. Spatiul bucatariei trebuie sa fie aranjat in asa fel incat sa fie eficient in cele mai agitate momente. Cei care gatesc preparate complexe stiu ca fiecare secunda conteaza. Tocmai de aceea, chiuveta, masa de lucru, frigiderul si aragazul trebuie sa fie mereu la indemana. Este bine sa se creeze un spatiu care sa nu necesite foarte multi pasi de la un element la altul, insa sa fie cat se poate de sigur si incapator. Pentru o bucatarie mare, utilizarea unei insule este o rezolvare cat se poate de interesanta, deoarece asigura o functionalitate foarte buna. Pentru cei cu o bucatarie mai mica, amenajarea ei in forma de L sau U poate ajuta foarte mult.
5. Suprafetele trebuie sa fie cat mai drepte. Mobila de bucatarie trebuie sa fie foarte bine slefuita, fara aschii care pot rani si fara elemente cadre pot ingreuna curatarea. Cu cat este mai simpla si mai dreapta, cu atat mai bine. Aragazul si chiuveta pot fi incluse in blat, deoarece in felul acesta se evita accidentele si de asemenea, se evita scurgerea apei pe margini.
Atentia la detalii trebuie sa fie maxima atunci cand se proiecteaza bucatarie, deoarece fiecare lucru marunt poate avea utilitatea lui. Chiar si persoanele care nu au o pasiune arzatoare pentru gatit pot descoperi, la un moment dat, ca prepararea mancarii poate fi mai mult decat o necesitate, transformandu-se intr-un mod de relaxare. Pentru asta insa, trebuie sa aiba la indemana un spatiu cat mai eficient si cat mai atractiv din punct de vedere vizual.
S-ar putea sa te intereseze si:
-
4 modele de saltele de pat pentru un somn regal
-
Criterii esentiale pentru alegerea unui scaun de bucatarie de calitate
-
Masa de bucatarie rotunda sau masa de bucatarie patrata? – Ce sa cumperi pentru casa ta?
-
6 ponturi pentru alegerea perdelelor si a draperiilor pentru casa
-
Reguli de design pentru un dormitor confortabil