Casele smart sunt noul lux necesar al zilelor noastre. Sunt o modalitate de imbunatatire si simplificare a activitatilor zilnice desfasurate acasa si de la distanta. De altfel, cine nu si-ar dori sa poata controla functiile esentiale ale casei cu o simpla apasare de buton? O casa smart este optiunea perfecta pentru cei pasionati de tehnologie si nu numai, fiind o solutie optima si pentru cei dornici de a beneficia de confort in fiecare zi.
Desi transformarea locuintei intr-o casa smart poate parea foarte costisitoare la prima vedere, reducerea ulterioara a costurilor de intretinere nu va intarzia sa apara. Beneficiile pe care le au proprietarii unei astfel de case sunt numeroase.
Ceea ce acum cativa ani ar fi parut un film pentru multi, astazi este posibil in realitate. Cu resurse financiare si cunostinte tehnice, ori cu putin ajutor din partea unui specialist, orice persoana isi poate transforma locuinta clasica intr-o casa inteligenta, chiar si in Romania.
Specialistii Case-smart.ro recomanda alegerea celor mai rentabile si avantajoase functii pentru transformarea unei case traditionale in una inteligenta.
De ce beneficii se bucura proprietarii unei case smart?
In primul rand, beneficiile incep prin confortul sporit din casa. Toate functiile casei sunt conectate la internet, ele putand fi controlate printr-o telecomanda, cu ajutorul smartphone-ului, a tabletei sau a laptopului.
O astfel de casa este perfecta pentru proprietarii care nu dispun de foarte mult timp pentru administrarea locuintei. Proprietarul poate ajunge epuizat acasa, iar functiile inteligente vor oferi de tot ce este nevoie privind asigurarea confortului si salvarea timpului: deschiderea portilor sau a garajului, reglarea temperaturii din incaperi, prepararea unei bauturi calde, incalzirea alimentelor in cuptorul cu microunde sau pe aragaz.
Siguranta unei case smart este cu totul diferita de a unei case traditionale. Prin implementarea unui sistem de paza si siguranta, membrii familiei pot avea incredere ca nu sunt in pericol. De asemenea, sistemele de detectare a inundatiilor si a fumului sunt foarte eficiente. Tot in ceea ce priveste siguranta proprietarilor este important un sistem inteligent de acces in locuinta – permiterea exclusiva a persoanelor nominalizate de proprietari.
O astfel de casa poate fi controlata chiar si de la distanta. Aflati in vacanta, proprietarii se pot asigura ca locuinta este in siguranta. Mai mult, inainte de a ajunge acasa dupa o perioada indelungata, acestia au posibilitatea de a regla temperatura din interior. In situatia in care ei lipsesc de acasa in anotimpul cald, pot controla sistemul de irigare a gazonului si pe cel de curatare a piscinei, asigurandu-se ca aspectul exterior al casei nu va fi afectat pe perioada plecarii.
Un sistem home cinema este un deliciu intr-o casa smart. Proprietarii isi pot implementa propriul cinema cu un ecran imens, boxe portabile si lumina difuza – toate putand fi controlate utilizand un singur device.
Un alt avantaj destul de important este cel de ordin economic. Construirea unei case inteligente este costisitoare, insa intretinerea face economii financiare mari. Sistemele inteligente sunt menite a reduce consumul de energie functionand doar atunci cand proprietarul considera necesar.
Controlul iluminatului este foarte benefic pentru asigurarea economiei financiare. Atunci cand nu se afla intr-o incapere, proprietarul poate opri functionarea sistemelor de iluminare. De asemenea, intensitatea luminii poate fi controlata in functie de momentul din zi sau de preferinte.
Curatenia din casa nu a fost niciodata mai simpla – poate fi realizata cu ajutorul unui aspirator inteligent. Asadar, in timp ce proprietarul casei se relaxeaza pe canapea, curatenia va fi intretinuta de un device.
Printre accesoriile si aparatura care transforma o casa traditionala intr-o casa inteligenta se numara urmatoarele: becuri inteligente, prize inteligente, sistemul de incalzire, electrocasnice inteligente, senzori si clante inteligente.