Depozite la Banca pentru Locuinte

Depozitele la Banca pentru Locuinte in crestere cu 85%

Banca pentru Locuinte a inregistrat in 2011 majorari la depozitele pentru credit locativ cu pana la 85% mai mult decat in 2010.

depozite bpl
Depozite la Banca pentru Locuinte

Românii au început din nou să se gândească la achiziţionarea unei locuinţe sau la modernizarea celei pe care o deţin. BCR Banca pentru Locuinţe a atras în  2011  depozite a căror valoare este cu 85% mai mare faţă de 2010. Acestea reprezintă contribuţia solicitantului pentru ca banca să acorde credite pentru domeniul locativ. Astfel, creditele acordate de instituţia financiară vizează modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau a unui teren, dar şi refinanţarea sau crearea unui avans pentru alte împrumuturi pentru domeniul locativ.

Economii de circa 200 de milioane de euro

La sfârşitul anului 2011, BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL) a avut în portofoliu un număr de aproximativ 250.000 de clienţi, iar valoarea totală a depozitelor atrase de instituţia financiară în vederea acordării de credite locative se ridică la aproximativ 850 de milioane de lei, contravaloarea a  200 de milioane de euro, în creştere cu peste 85% faţă de sfârşitul anului 2010.

Locuitorii din capitală şi din judeţul Ilfov în topul solicitanţilor

Potrivit datelor aferente pentru anul 2011, BCR BpL a împărţit pe regiuni portofoliul de depozite pentru domeniul locativ, depozite realizate de către potenţialii solicitanţi de credite. Cei mai economi şi totodată clienţii care îşi doresc un credit s-au dovedit a fi solicitanţii din Bucuresti şi judeţul Ilfov care se situează pe primul loc în topul regiunilor cu cele mai mari economii, cu un total de peste 160 milioane lei (19% din total). Pe locul doi în topul economiilor se plasează locuitorii din regiunea Centru, adică judeţele Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu ale căror depozite  au depăşit valoarea de 145 milioane lei reprezentând 17% din întreg. Urmează apoi pe locul trei ca număr de depozite regiunea Nord-Vest cu judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj, Satu Mare ai căror locuitori, posibili solicitanţi de credite au depuse sume în valoare totală de aproximativ 130 milioane lei, reprezentând 15% din suma totală economisită la BCR BpL.

Citeste si:  Preferintele cumparatorilor pe piata imobiliara a zilelor noastre!

Locuitorii din sudul ţării mai puţin interesaţi de credite

Mai puţini interesaţi de accesarea unui credit pentru achiziţionarea sau modernizarea unei locuinţe s-au dovedit a fi locuitorii din celelate zone ale ţării care se situează pe următoarele cinci locuri în topul economiilor. Astfel, imediat în top se găsesc locuitorii din zona de Sud, cu judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, cu 13% din economii, apoi cei din zona de  Nord-Est  cu judeţele Bacău, Botoşani, Iasi, Neamţ, Suceava, Vaslui care au adunat 12% din suma totală, apoi Sud-Est – judeţele Brăila, Buzău, Constanta, Galaţi, Tulcea, Vrancea unde s-au strâns 9% din valoarea contabilizată, regiunea Vest judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş cu 8% şi în final,  Sud-Vest cu judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea unde locuitorii au reuşit să facă economii în proporţie de 7 din total.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *