Piata proprietatilor imobiliare de lux nu este afectata de recesiune

Reprezentantii recent deschisei agentii imobiliare Luxury International, care se axeaza pe un portofoliu de oferte ..

Reprezentanţii recent deschisei agenţii imobiliare Luxury International, care se axează pe un portofoliu de oferte exclusive pentru clasa de lux (castele, vile vechi, vile de patrimoniu sau dezvoltări imobiliare speciale), susţin că această piaţă nu a fost afectată de recesiunea economică prin care trece România. Dacă îi credem pe cei de la această agenţie imobiliara, cumpărătorii sunt, în general, medici, avocaţi, oameni de afaceri de peste 35 de ani, care cumpără astfel de proprietăţi pentru propria folosinţă.

„În ciuda problemelor de pe piaţă, nu ducem lipsă de oameni interesaţi. E şi normal. Preţurile au mai scăzut şi cei care au bani pot cumpăra acum mult mai ieftin proprietăţi extrem de valoaroase din zonele de lux ale Capitalei. Avem printre clienţi cabinete de avocatură, medicale, care caută astfel de sedii, dar şi oameni de afaceri care vor să achiziţioneze locuinte de mare valoare. Majoritatea clienţilor, afacerişti, medici, avocaţi, cumpără mai puţin pentru a valorifica. Vor aceste proprietăţi pentru ei şi e firesc. Sunt extrem de valoroase”, afirmă Ştefan Niţă, General Manager al Luxury International.

O altă diferenţă între această piaţă şi restul este timpul în care este vândută proprietatea respectivă, cred cei de la compania citată. De obicei, o proprietate de lux nu stă foarte mult pe piaţă, fiind achiziţionată destul de repede, atât datorită valorii şi gradului de confort şi imagine oferite, dar şi a faptului că publicul proprietăţilor de lux nu este condiţionat financiar. Dacă un apartament stă şi opt luni pe piaţă, o proprietate de lux stă cam jumătate din această perioadă, uneori şi mai puţin.

Citeste si:  Legea nr 15 din 2003

„Aceşti oameni caută proprietatea potrivita şi nu trebuie să alerge după un credit. Au banii necesari. De obicei apelează la bancă doar pentru a completa o sumă foarte mare sau în cazul în care vor să revalorifice proprietatea respectivă. În general, însă, bugetul există deja şi e cash”, explică Ştefan Niţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *