Opt greseli emotionale ce trebuie evitate cand cumperi o locuinta

Sa cumperi o locuinta nu este un lucru usor, mai ales din punct de vedere emotional, emotii care te pot face sa gresesti ..

Să cumperi o locuinţă nu este un lucru uşor, mai ales din punct de vedere emoţional, emoţii care te pot face să greşeşti în procesul de achiziţie. Investopedia.com spune că sunt opt greşeli emoţionale obişnuite pe care le fac oamenii când cumpără o locuinţă. Dacă le vei evita, vei reuşi să fii fericit cu alegerea făcută şi să te simţi bine în noua casă.

1: Să te îndrăgosteşti de o locuinţă pe care nu ţi-o permiţi
Odată ce te-ai îndrăgostit de o locuinţă este greu să îţi revi şi începi să visezi la ce viaţă frumoasă ai avea acolo cu toate acele lucruri minunate pe care le oferă. Însă, dacă nu ţi-o poţi permite, nu faci altceva decât să îţi faci rău singur şi să nu mai poţi aprecia corect nicio altă locuinţă. Pentru a evita această situaţie trebuie doar să le vizionezi numai pe acelea care se încadrează în suma pe care o ai disponibilă. Cel mai bine este să începi cu cele mai ieftine pentru că este posibil să găseşti una care să îţi placă.

2: Să crezi că una dintre locuinţe este singura care ţi se potriveşte
Dacă nu eşti unul dintre cei care caută o locuinţă de lux, sunt şanse mari ca pentru orice locuinţă îţi place să mai fie încă câteva aproape identice. Majoritatea oamenilor îşi fac casele după cum este moda, iar foarte multe apartamente sunt identice. Chiar şi dacă ai o listă cu multe aspecte care trebuie să le aibă locuinţa respectivă, cu siguranţă sunt cel puţin câteva care le au pe toate. O altă locuinţă din aceeaşi zonă poate îndeplini toate condiţiile şi să fie mai ieftină sau poate oferi mai mult la acelaşi preţ.

Citeste si:  De ce sa nu cumperi casa cu plata ratelor direct la dezvoltator

3: Să fii atât de disperat să îţi iei o locuinţă încât să cumperi una care nu este pe gustul tău
După ce ai văzut o grămadă de locuinţe şi nu ai găsit niciuna care să îţi placă sau, şi mai rău, începi să exagerezi calităţile care trebuie să le aibă, este foarte uşor să cazi în extrema cealaltă şi să cumperi una oarecare pentru că nu mai crezi că o vei găsi pe cea potrivită. Nu este o idee bună pentru că nu te vei simţi bine în ea, iar să o vinzi şi să iei alta este costisitor şi obositor. Cel mai bine este să te relaxezi şi să te gândeşti care sunt lucrurile de care ai nevoie într-o locuinţă şi nu cele pe care ţi le doreşti.

4: Să nu dai importanţă problemelor de structură, aspectului şi amplasării locuinţei
Pentru oricare dintre motivele discutate mai sus este posibil să fii tentat să ignori problemele majore ale locuinţei, probleme care sunt dificil, foarte scump sau chiar imposibil de remediat. Nu trece uşor peste ele şi nu grăbi pentru că în fiecare zi apar alte locuinţe la vânzare!

5: Să crezi că te descurci singur cu reparaţiile şi să nu fie aşa
Nu cumpăra o locuinţă la care trebuie să faci reparaţii pe care nu ştii să le faci, costă mult şi cer abilităţi pe care nu le ai. Dacă acele reparaţii costă mai mult decât ai estmat şi nu ai banii necesari, aceasta poate fi o problemă serioasă. Evaluează-ţi cât mai corect abilităţile, bugetul şi timpul necesar ca proprietatea respectivă să fie adusă la stadiul la care să te poţi muta în ea.

Citeste si:  Sfaturi la vizionarea unei locuinte

6: Să te hotărăşti la o locuinţă înainte de a o analiza foarte bine
Este posibil ca atunci când găseşti locuinţa care îţi place să fii nevoit să te mişti foarte repede pentru a o cumpăra, chiar dacă nu te-ai asigurat că este cea mai potrivită pentru tine. Chiar dacă eşti presat de timp, asigurăte că: zona este sigură noaptea, că nu există surse suplimentare de gălăgie care să te deranjeze (trafic auto intens, spital unde vin salvări foarte des, cale ferată, cluburi de noapte foarte aproape etc.). Ideal ar fi să îţi acorzi măcar o noapte pentru a lua decizia pentru că, aşa cum se spune, noapte este un sfetnic bun.

7: Să fii prea încet în a lua o hotărâre
Este greu să echilibrezi cele două aspecte: să te asiguri că ai luat decizia cea mai bună şi să nu îţi ia prea mult timp să te hotărăşti. Este greu să pierzi o locuinţă care îţi place pentru că te-ai gândit prea mult asupra ei. Ca să nu mai vorbim despre faptul că acest lucru poate avea şi consecinţe financiare dacă eşti liber profesionist şi eşti nevoit să pierzi alt timp pentru a găsi o altă locuinţă. Nu subestima cât de mult timp îţi consumă căutarea unei locuinţe!

8: Să oferi mai mult decât merită
Dacă sunteţi mai mulţi care vreţi acea locuinţă este foarte uşor să intraţi într-o competiţie de tipul licitaţiei şi aşa apar problemele. Dacă supraapreciezi locuinţa respectivă banca nu îţi va acorda împrumutul până nu plăteşti diferenţa şi asta înseamnă costuri suplimentare. Apoi, dacă s-au schimbat condiţiile din piaţă faţă de perioada în care a fost cumpărată de actualul proprietar şi acesta nu şi-a adaptat preţul la condiţiile actuale, locuinţa nu îşi merită banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *