Afacerea imobiliara a anului – campus privat pentru studenti

Un om de afaceri roman a construit un campus privat pentru studenti cu dotari de exceptie, la standarde internationale.

West Gate CampusViata de campus prezentata in filmele americane este departe de realitatea din Romania. Cele mai multe campusuri sunt cele de stat, cu chirii mari si putine facilitati, iar campusurile private existente sunt la fel de vechi si poate chiar mai prost dotate. Oamenii de afaceri se feresc sa investeasca in astfel de proiecte datorita perioadei lungi de amortizare a investitiei: studentii nu au bani pentru chirii mari care sa faca din campusurile studentesti private o realitate si in Romania. Cu toate acestea omul de afaceri roman Liviu Tudor a riscat si a investit in construirea West Gate Campus, un campus ce incorporeaza tot ceea ce poate astepta un student de la viata de campus, la cele mai inalte standarde.

Investitia de 58 de milioane de euro a omului de afaceri care detine si parcurile de birouri Novo Park din Pipera si West Gate din Militari s-a concretizat sub forma a 925 de garsoniere cu cate doua paturi ce sunt inchiriate cu 80 euro pe loc, in regim de campus.

Omul de afaceri declara ca s-a informat si inspirat din modelele de campusuri de peste hotare, in special modelul american in care in jurul vietii de campus se creaza o adevarata cultura studenteasca. Asezarea campusului aproape de statia de metrou face mult mai usoara deplasarea catre facultatile din oras fata de situatia campusurilor din Regie, iar pretul chirei ajunge pana la 350 de lei pe luna cu diverse reduceri ce se aplica in functie de implicarea fiecarui chirias in parte.

Astfel, primii 11 studenti cu rezultate exceptionale la invatatura si implicare puternica in organizarea evenimentelor culturale din campus au primit in premiera o bursa din partea proprietarului ce ii scuteste de plata chirei pe un an. Campusul este de asemenea administrat in regim propriu de catre proprii studenti, care primesc o reducere de 25% la chirie pentru implicare.

Citeste si:  ABI a lansat un program de 26 de traininguri adresate brokerilor imobiliari

Omul de afaceri Liviu Tudor motiveaza acest sistem drept atat o metoda de a economisi bani si de a face posibile chiriile cat mai mici, cat si o ocazie pentru studenti sa se organizeze asa cum isi doresc, sa se implice si sa dea viata campusului cu o serie intreaga de activitati precum organizarea de workshop-uri, evenimente culturale, petreceri si alte astfel de initiative ce nu ar trebui sa lipseasca vietii in studentie.

Campusul este dotat dupa modelele din America si tarile europene dezvoltate cu sali de studiu, magazin, cantina, sali de fitness, teren de tenis, zona de gratar, club si parcari proprii, iar proprietarul a investit de curand intr-un lounge multifunctional cu sala de muzica, bucatarie si biblioteca.

Liviu Tudor spune ca va ramane vesnic indragostit de studentie, iar initiativa pentru un proiect dificil, cu o perioada lunga de recuperare a investitiei ce tine departe pe cei mai multi investiori este un tribut dedicat anilor de Politehnica si vietii in Regie, dar ridicate acum la un alt nivel.

Pe langa terenul pe care este construit caminul omul de afaceri detine inca o suprafata considerabila pentru care nu are inca planuri de dezvoltare. Acesta explica strategia sa in termeni simpli, terenul de rezerva este folosit pentru a urmari ciclurile de crestere si descrestere si a fi utilizat in conditii ideale pentru dezvoltari viitoare.

In ceea ce priveste cladirile de birouri detinute, strategia este usor diferita, Liviu Tudor avand in plan si atragerea unui partener strategic, insa nimic nu este determinat in momentul actual. Terenurile pe care omul de afaceri inca le detine vor ramane in rezerva pe o perioada nedeterminata sau pana cand unul dintre chiriasii fideli printre care se numara si HP care tocmai a prelungit contractul de inchiriere pe 10 ani va avea nevoie de dezvoltare. Prioritatea omului de afaceri Liviu Tudor este grija pentru chiriasi si pentru nevoia acestora de dezvoltare in defavoarea profitului imediat. Aceasta mentalitate este responsabila pentru succesul in imobiliare si indrazneala pe care acesta a avut-o in demararea si realizarea unui proiect precum West Gate Campus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *