Negocierea, secretul succesului tranzactiei imobiliare

Negocierea, secretul succesului tranzactiei imobiliare

Cum sa ai succes intr-o negociere si care sunt principalele intrebari care garanteaza succesul negocierii?

Momentul achizitionarii unei locuinte este unul puternic incarcat emotional din diverse motive, adunate laolalta, cu ocazia trecerii prin acest eveniment:dorinta de a obtine pretul convenabil, achizitionarea unei locuinte in zona dorita sau o piesa de mobilier pe care proprietarul o detine si s-ar incadra cel mai bine in „acea” locuinta , dorinta de a o avea fiind irezistibila.

Astfel, va trebui sa se treaca printr-o negociere si de succesul acesteia depinde obtinerea avantajelor dorite. Succesul negocierii  poate fi asigurat de cateva intrebari cheie, care pot duce la o finalizare fericita a negocierii.

Iata cateva intrebari care se pot pune cu ocazia unei negocieri si ce avantaje ar putea aduce:

1. Care este motivul scoaterii la vanzare a proprietatii?

Unul din motivele care ar putea inclina balanta de partea cumparatorului ar fi daca proprietarul are deja o tranzactie de cumparare in desfasurare pentru o alta locuinta.

2. Cu ce se deosebeste acesta oferta de altele din zona?

Aici se pot aduce in discutie alte oferte din zona  cu ceea ce au in plus, acest fel de a pune problema va duce din partea proprietarului la dorinta de a oferi ceva in plus pentru a putea finaliza tranzactia, o piesa de mobilier sau unul din aparatele electrocanicele din locuinta, care eventual au fost considerate de cumparator „speciale”.

3. S-au mai facut oferte acestei proprietati?

Aceste amanunte sunt detinute in mod normal de agentul imobiliar care se ocupa de tranzactie. Ele vor ajuta pentru a se putea face o impresie despre proprietate si daca pretul oferit poate fi mentinut sau fluctuat, in functie de numarul ofertelor si al refuzurilor pentru achizitionarea proprietatii.

Citeste si:  Ponturi pentru a obtine un pret corect pentru o locuinta

4. De cat timp proprietatea isi asteapta cumparator?

Si aceste amanunte sunt detinute tot de agentul imobiliar sau se poate intreba direct proprietarul, in masura in care raspunsul acestuia va fi cel real. Este si acesta un amanunt relevant, deoarece cu cat proprietatea este de mai mut timp scoasa la vanzare, cu atat mai mult proprietarul va fi mai deschis la negocieri.

5. Cum a evoluat pretul in toata aceasta perioada?

Ultima, dar nu cea mai importanta intrebare, are valoarea ei aparte. In functie de felul in care a evoluat pretul, daca a scazut sau a ramas constant, negocierea se poate purta intr-un fel sau altul.

Daca intre timp s-au adus imbunatatiri locuintei sau pretul pietei s-a modificat, pot fi amanunte importante in felul in care va decurge tranzactia.

Acestea sunt cateva din intrebarile care pot ajuta la negociere si pot aduce relexarea atat de necesara in timpul unei tranzactii imobiliare, relaxare care poate aduce la randul ei succesul tranzactiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *