Reprezentantii CITR (Casa de Insolventa Transilvania) declara ca exista semne ca piata imobiliara va reveni pe un trend ascendent in 2014. Proiectele administrate de catre acestia au reusit in ultima perioada sa reprezinte interes pentru cumparatori, din ce in ce mai multe persoane fiind interesate de achizitia unei locuinte, numarul vanzarilor dublandu-se in cazul proiectelor rezidentiale administrate de CITR de la intrarea acestora in insolventa.
Conform datelor oficiale furnizate de CITR, in ansamblul rezidential Alia Apartments din Bucuresti s-au vandut 62% din locuinte, insumand 11,2 milioane de euro + TVA.
In cazul proiectului Mao Life Residence din Cluj, vanzarile au crescut de 5 ori de la intrarea acestuia in insolventa, inregistrand un numar de 38 de vanzari in numai 8 luni fata de 44 imobile vandute in ultimii 4 ani.
Proiectele din administrarea CITR au inregistrat cresteri si pe segmentul de inchirieri, atat pe partea rezidentiala cat si pe cea de inchiriere a spatiilor de birouri. De la intrarea proiectului de birouri Swan Office & Technology Park Pipera in administrarea CITR s-a inregistrat un grad de ocupare a spatiilor de 40%, patru companii mutandu-se deja in noile spatii.
In cazul ansamblului rezidential Alia Apartments, acesta este cel mai bine cotat la ora actuala pe segmentul inchirierilor.
Ce este CITR
CITR este lider pe piata insolventei din Romania, gestionand aceasta procedura la un numar de peste 650 de societati comerciale. Domeniile acoperite de catre CITR sunt din cele mai diverse, plecand de la agricultura, transport, panificatie, activitati comerciale de toate tipurile, industria farmaceutica, a lemnului, alimentara, a incaltamintei, prelucrarea minereurilor, extractia si prelucrarea produselor petroliere si ajungand pana la sectorul imobiliar.