Rezumat
Cele mai multe persoane sunt foarte curioase de ceea ce se intampla la nivelul corpului in timpul somnului. Esti una dintre ele? Vrei sa stii ce schimbari au loc atunci cand dormi, in mod special noaptea? De ce noaptea? Pentru ca atunci are loc somnul cel mai profund si anumite procese in corp si creier. Afla ca pe intreaga durata a somnului exista si factori externi, la care nu te-ai gandit, ce pot influenta drastic acele ore de odihna. Ce anume? Spre exemplu o somiera pat are posibilitatea de a te deranja si creea reactii in creier, precum cosmaruri. Afla ce se intampla cu tine atunci cand dormi cele 7-8 ore pe noapte.
Totul se odihneste!
Un prim aspect despre orele de somn este ca toate organele tale se odihnesc. Creierul isi incetineste activitatea, inima isi micsoreaza randamentul in privinta batailor, pana si plamanii isi schimba procesul, fiind mai lenti pe timp de noapte. Probabil ai observat la alte persoane, asta daca ai stat langa cineva care doarme, ca respira mult mai usor decat in mod normal. Sa stii ca in acel moment corpul lui se odihneste cu adevarat. Este esential sa ai parte de aceste ore de somn adanc, pentru ca este singura clipa in care organismul ia o pauza de la ceea ce este supus in general: stres, ganduri, efort fizic si psihic etc.
Exista mai multe stagii atunci cand vorbim despre somn, despre procesul propiu-zis in care simti ca adormi. Ai simtit cand stai la TV sau cand citesti o carte ca ochii ti se inchid treptat? Cum nu mai gandesti usor-usor si simti cum cazi intr-o adanca ceata? Afla ca acesta este primul nivel, iar creierul tau deja incepe sa isi micsoreze activitatea. Din acest motiv nu mai ai control 100% asupra ochilor, gandurilor, vorbirii. Este clipa in care trebuie sa ii oferi organismului tau somnul mult dorit. Stagiul 2 este destul de rapid si implica doar creierul, momentul in care isi micsoreaza puterea de reactie etc. In aceste doua stagii nu esti complet adormit/a.
Nivelul 3 iti indica o relaxare a muschilor, o cadere in somnul adanc. Ti s-a intamplat sa tresari sau sa simti acea comuna ,,cadere in gol”? Ei bine, acesta este stagiul 3, trecerea de la a avea ochii usor deschisi, la un somn adanc de cateva minute. In astfel de clipe, adormirea spontana este confundata de catre creier cu trecerea in nefiinta. Din acest motiv simti impulsul de a te trezi. Stimulii sunt pregatiti sa iti dea un ultim elan pentru a te trezi din presupusa moarte.
Stagiul 4 este cel mai reprezentativ, momentul lung in care dormi cu adevarat. In acest stagiu activitatea creierului este redusa spre minim, doar ochii si muschii respiratori sunt activi la un nivel mai ridicat. Este nivelul in care au loc paralizii in somn sau in care visezi mai mult. Desigur, starea de visare poate fi si in restul celor 3 stagii, insa, este mult mai intensa in ultimul. Toata aceasta stare este influentata de factori externi precum o somiera pat.
De ce este o somiera pat esentiala pentru un somn adanc?
Este clar ca daca vrei sa dormi bine ai nevoie de un pat bun. multi cauta sa cumpere saltele foarte calitative, dar uita ca au nevoie si de cea mai buna somiera pat. Acesta sustine greutatea, ofera stabilitate si tie un somn adanc si placut. Simti ca te odihnesti mai bine daca stai pe un cadru rigid, puternic si ce nu iti permite sa te misti sau sa cazi. Odata ce somnul iti este calm, si starea ta de visare este una buna. si nu uita, este foarte important sa ii oferi creierului odihna de care are nevoie.
Black Friday si oferte bune
Pentru ca ce-i mai bun este la final, poti comanda somiera pat odata cu Black Friday de la www.Drimus.ro. Cele mai bune oferte si produse sunt doar pentru tine. Ai la dispozitie modele precum somiere pat 160×200, ideale pentru dormitorul tau. Organismul tau, incepand de la creier, pana la cele mai mici celule, au nevoie sa se odihneasca, mai ales daca sunt expuse stresului si efortului. Pentru a avea parte de odihna placuta este esential sa investesti si in mobilier, principalul factor extern ce iti poate influenta negativ somnul.