Incalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai interesante și eficiente modalități de încălzire a locuinței. Din ce în ce mai mulți oameni o adopta, ceea ce trezește destul de multe întrebări.
Pentru cei care doresc incalzire prin pardoseala, cei de la inicinstal.ro au pregatit un pachet de întrebări la care trebuie oricine sa știe răspunsul.
1. Cat costa incalzirea în pardoseala?
În general, costul materialelor pentru un sistem de încălzire nu ar trebui sa coste mai mult de 1000 de euro. Exista pachete complete incalzire în pardoseala cu prețuri ce încep de la cateva mii de lei. Evident, acestui cost i se adaugă costul manoperei, pe care fiecare furnizor de servicii îl decide în funcție de diverși factori.
2. Cate tipuri de incalzire prin pardoseala exista?
Exista 3 variante principale de încălzire în acest fel, iar acestea sunt decise de combustibilul care genereaza încălzirea:
- Incalzire electrica. Este cea care implica instalarea unor conductori sub pardoseala. Este – o solutie ideala în locuintele cu panouri solare sau în cele în care energia electrică are un preț mai mic pe timp de noapte;
- Incalzirea în pardoseala cu agent termic. Este o metoda foarte atractiva din punct de vedere al costurilor. Agentul termic este lichid (de regulă apă) și circula prin pardoseala la o temperatura aleasă de utilizator.
- Încălzirea cu aer cald. Cu ajutorul un conducte, aerul cald este pompat pe sub pardoseala. Este o varianta folosită în spațiile industriale foarte mari.
3. Care sunt avantajele acestui tip de încălzire?
Avantajele sunt numeroase și constau intr-o distributie uniforma a incalzirii, obtinerea unui mediu confortabil, păstrarea căldurii în încăpere pentru mai mult timp și economie. Pe termen lung, se pare ca încălzirea în acest mod genereaza un consum de energie cu pana la 30% mai mic.
De asemenea, exista și avantaje estetice. Cei care aleg acest tip de încălzire nu mai au nevoie de calorifere. Este adevărat ca se introduce o teava pentru incalzirea în pardoseala, insa este foarte bine ascunsă, în așa fel incat se poate economisi foarte mult spațiu.
Pe lista avantajelor poate sa fie trecut și faptul ca un sistem de incalzire în pardoseala bine instalat poate sa reziste chiar și cateva zeci de ani, functionand la capacitate maximă.
4. Care sunt dezavantajele incalzirii în pardoseala?
Costul ar putea fi unul dintre dezavantaje. Instalarea și achiziția sistemului de încălzire sunt ceva mai costisitoare decat în cazul altor sisteme. Totuși, acesta este amortizat în timp și poate duce la economii substanțiale.
De asemenea, acest sistem este ceva mai lent și nu este recomandat a fi instalat sub piesele de mobilier, deoarece își poate pierde din eficienta. în rest, este o varianta de încălzire extrem de eficienta.
5. Cat este de sanatos sistemul de incalzire prin pardoseala?
Exista voci care spun că acest tip de încălzire nu este foarte sanatoasa, însă adevărul este cu totul opus.
De asemenea, se obține un nivel foarte bun al umiditatii, ceea ce elimina mucegaiul și ajuta persoanele care suferă de probleme respiratorii.
Incalzirea prin pardoseala este perfectă pentru persoanele hipertensive, deoarece stimulează circulatia sangelui și permite mersul descult prin casa, fără riscul de a dezvolta raceli din cauza podelei reci.
Deși este o investiție, așadar, aceasta varianta de încălzire este cat se poate de eficienta și reușește sa aducă o mulțime de avantaje. Pentru cei care își doresc o soluție de încălzire estetică și eficienta, merită luată în calcul.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie:
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Cum iti poti amenaja biroul acasa - sfaturi utile pentru fiecare camera
- Tot ce nu stiai despre camerele de supraveghere
- Criterii esentiale pentru alegerea unui scaun de bucatarie de calitate
- Trucuri Feng Shui in amenajarea locuintei
- 7 lucruri de stiut despre acoperisurile metalice
- 5 sfaturi utile si de actualitate pentru izolatia locuintei
- Amenajarea moderna a unui living
- 6 ponturi pentru alegerea perdelelor si a draperiilor pentru casa
- 5 tendinte actuale pentru mobilarea bucatariilor
- Greseli Frecvente In Decorarea Caselor