In lipsa de spatiu, din ce in ce mai multi proprietari aleg sa isi mansardeze locuintele, tocmai pentru a crea una sau mai multe incaperi in plus, incaperi menite sa fie adevarate oaze de liniste sau chiar sa fie spatiul de munca perfect. Cum din ce in ce mai multi oameni isi deschid propriile firme sau aleg sa lucreze de acasa, amenajarea mansardei e de departe cea mai eficace solutie.
Totusi, asta nu inseamna ca e si cea mai usoara. De ce? Pentru ca de cele mai multe ori, mansardele sunt locul in care se aduna foarte mult praf si multa umezeala, factori ce cu siguranta ar duce la imbolnavirea celor ce petrec mult acolo.
Astfel ca, inainte de a incepe sa mobilati mansarda, e bine sa executati o serie de amenajari interioare, iar dupa caz, chiar si cateva amenajari exterioare. De exemplu, primul lucru pe care ar trebui sa il faceti, trebuie sa aiba legatura cu luminozitatea. Fie ca modificati acoperisul astfel incat sa va permita construirea unui zid si implicit, a unei ferestre, fie ca optati pentru o fereasta speciala pentru mansarda, aceasta masura este vitala pentru a luminozitatea incaperii, aerisirea ei si pentru a evita imbolnaviri neplacute.
Urmeaza ca apoi sa va ocupati de varuirea peretilor. Inainte de a aplica efectiv varul sau vopseaua, e bine sa va asigurati ca nu exista nicio infiltratie de apa in pereti, si nici vreo alta scurgere pe langa marginile ferestrei.
Urmatorul pas in amenajarea mansardei ar trebui sa fie instalarea pardoselii. La acest pas, specialistii recomanda o pardoseala din lemn, intrucat ofera o serie de avantaje ce nici un alt material la fel de ieftin nu poate oferi. In primul rand, tine caldura astfel incat pe timpul sezonului rece, consumul instalatiei de incalzire este redus drastic. De asemenea, are un aspect general placut si nici nu e foarte greu de montat.
Pasul urmator consta in instalarea sistemelor de iluminat si de incalzire. La acest pas, se recomanda tuturor proprietarilor de locuinte sa apeleze la firme specializate, intrucat lucrarile presupun un risc atat din punct de vedere fizic, cat si financiar. Trebuie mentionat ca orice improvizatie poate duce in timp la daune (irepalabile in unele cazuri), astfel incat chiar nu se merita ca cineva sa isi asume riscul de a incerca ceva ce nu cunoaste exact ce si cum anume trebuie sa faca.
In ceea ce priveste decorul interior, amenajarea mansardei depinde foarte mult de intrebuintarea ei. Daca e folosita ca un birou de lucru, atunci piesa principala de mobilier trebuie sa fie un birou spatios cu un scaun (directorial), in fata caruia sa fie alte 2 scaune. Lipite de pereti pot fi dulapuri cu documente, un suport pentru TV si chiar un minibar. Daca mansarda e folosita ca un dormitor, atunci bineinteles, piesa principala trebuie sa fie patul, insotit de dulapuri de diemnsiuni reduse (construite mai mult pe inaltime decat pe grosime), astfel incat sa fie suficient de mult spatiu pentru a permite miscarea libera prin camera.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie: amenajari interioare apartamente, decor interior
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Amenajarea moderna a unui living
- Cum scoti petele dificile de pe covoare?
- 4 Proiecte DIY acasa pe care le poti faci cu un aparat de sudura
- Masa de bucatarie rotunda sau masa de bucatarie patrata? - Ce sa cumperi pentru casa ta?
- 5 idei originale pentru decorarea gradinii cu plante in ghiveci
- Greseli Frecvente In Decorarea Caselor
- Tot ce nu stiai despre camerele de supraveghere
- Trucuri Feng Shui in amenajarea locuintei
- Cum sa alegi finisajele casei: 3 sfaturi utile
- 5 reguli pentru proiectarea mobilierului de bucatarie