5 sfaturi pentru cei care isi construiesc locuinta langa Bucuresti

constructii bucurestiStatisticile ultimilor ani arata o migrare puternica a locuitorilor din Bucuresti catre cartierele marginase ale metropolei sau catre comunele din jur.

Decizia este luata, de cele mai multe ori, din dorinta de mai mult spatiu, de mai multa liniste si de mai multa natura. Din pacate, multi dintre cei care aleg sa isi construiasca o casa se lovesc de o serie de probleme care le intarzie foarte mult finalizarea proiectului sau chiar il blocheaza.

Pentru a putea duce la bun sfarsit un astfel de proiect, cei care isi fac curajul sa il inceapa trebuie sa se informeze extrem de bine si sa se asigure ca iau cele mai bune decizii. Tocmai de aceea, cei de la cidconstruct.ro ofera o serie de sfaturi, pe cat de simple, pe atat de eficiente.

Ce trebuie avut in vedere la constructia unei case?

1) Alegerea constructorului. Firma care urmeaza sa construiasca locuinta are un cuvant foarte important de spus in ceea ce priveste calitatea ei ulterioara, dar si pretul. Din pacate, cei care cauta un constructor in Bucuresti se lovesc de lipsa fortei de munca si sunt nevoiti sa faca o serie de compromisuri sau sa apeleze la firme destul de costisitoare. Tocmai acesta este motivul pentru care misiunea de a alege o echipa de constructii este extrem de dificila. Pentru a o duce la bun sfarsit este bine sa se tina cont de experienta, de feedbackul altor beneficiari si de o discutie avuta cu seful echipei. Pretul este important, insa nu trebuie sa fie criteriul decisiv in alegerea constructorului.

2) Alegerea locului de amplasare. Evident, este un punct ce trebuie bifat de catre cei care nu au deja teren. Alegerea terenului are o importanta colosala, deoarece trebuie sa fie in proximitatea tuturor utilitatilor posibile, de la curent pana la canalizare, apa curenta, internet si evident, magazine si variante de relaxare.

3) Stabilirea unui plan foarte bine pus la punct. De cele mai multe ori, cele mai mari probleme sunt generate de documente, asadar, orice beneficiar trebuie sa stie cu exactitate care sunt documentele de care are nevoie. Pentru a obtine autorizatia de constructii, orice beneficiar trebuie sa obtina un certificat de urbanism, sa redacteze un proiect tehnic si sa obtina o multime de avize si acorduri de amplasament. Atentie mare la fiecare aspect, deoarece toate cele 3 documente solicita multe alte documente. Da! Este vorba despre o munca birocratica foarte costisitoare din punct de vedere al timpului si stresanta. Avizele, spre exemplu, trebuie sa vina de la o multime de institutii, cum ar fi detinatorii de retele de utilitati, inspectoratul de constructii, sanatatea populatiei, telefonie, apele romane, etc.

4) Alegerea furnizorului de materiale de constructii. O decizie importanta si inteligenta pentru cei care isi construiesc o casa este de a plati echipa de constructii doar pentru serviciul oferit si de a achizitiona materialele in regie proprie, dintr-un depozit materiale de constructii Bucuresti. Concurenta este destul de mare, asadar, pot fi descoperite oferte extrem de interesante. Este adevarat ca pentru un pret mai mic este posibil sa fie necesare anumite compromisuri, insa aceste compromisuri au un cuvant puternic de spus in ceea ce priveste pretul final.

5) Stabilirea detaliilor. De foarte multe ori detaliile sunt cele care pot creste foarte mult pretul. Izolarea cu vata bazaltica poate sa fie mult diferita din punct de vedere al costului fata de izolarea cu  polistiren. Misiunea beneficiarului este de a analiza cu atentie proprietatile fiecarei optiuni si de a alege echilibrul.

In teorie, constructia unei case este simpla: caramida + caramida = locuinta. In practica, insa, proiectul este unul stufos iar cei care iau decizia sa il inceapa trebuie sa fie constienti de toti pasi pe care ii vor face. Greselile sunt aproape inevitabile, insa cu cat sunt mai putine, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti