Cum amenajezi o baie mica – sfaturi si idei pentru casa ta

A26. ThedaMar@gimo.ro@theda mar 1Cei care locuiesc la casă și, mai ales cei care și-au construit-o după bunul plac nu pot spune că au probleme cu spațiul. În mod clar, fiecare încăpere din locuință este suficient de încăpătoare, holurile sunt mari, bucătăria poate reuni toată familia la masă, iar băile sunt generoase. Pe de altă parte, există și persoane care nu se pot bucura de aceste aspecte, locuind în apartamente sau în case de dimensiuni reduse. Și totuși..au nevoie de spațiu.

Dacă și tu ești în această situație, înseamnă că ai ajuns în locul potrivit. În acest articol îți vom prezenta câteva idei creative pentru a-ți amenaja baia. Tot ce va trebui să faci este să citești până la final, să iei o foaie și-un pix și să întocmești lista de cumpărături. Iar în ceea ce privește materialele de care vei avea nevoie, ai putea sa faci  o scurtă vizită la Theda Mar. Iată care sunt pașii pe care să-i urmezi în proiectul de amenajare:

Renunță la cadă și optimizează spațiul

Probabil că și ție îți place să te relaxezi după muncă cu o baie fierbinte în cadă, însă pentru a optimiza spațiul va fi nevoie să renunți la acest tabiet. Stai liniștit, o să te îndrăgostești și de dușurile fierbinți. În plus, ai la dispoziție mai multe variante. Poți opta pentru o cabină de duș clasică, sau chiar pentru un duș walk-in. Poți alege un paravan din sticlă fixă, unul cu două uși sau chiar o perdea veselă. Mai mult, sticla se potrivește perfect într-o baie cu pardoseală și pereți placați cu marmură albă.

Alege corect dimensiunea obiectelor sanitare

Așa cum spuneam, pentru a optimiza spațiul trebuie să iei anumite decizii, precum ideea de a renunța la cadă. În plus, va trebui să alegi o chiuvetă și un blat de dimensiuni reduse. Încearcă să optezi pentru combinația cromatică dintre alb și accente de lemn natural. Într-un spațiu mic, este musai ca piesele de mobilier să facă parte din aceeași poveste. În acest caz nu riști ca diversitatea de forme și culori să-ți obosească ochii și să creeze senzația de sufocare.

Învață să folosești corect lumina

Dacă baia ta dispune de un geam, oricât de mic ar fi el, atunci te poți considera o persoană norocoasă. Lumina naturală va ajuta în crearea unui spațiu confortabil, pe lângă economia pe care o faci în ceea ce privește bugetul alocat energiei. Pe de altă parte, dacă apartamentul tău nu dispune de un geam la baie, nu îți rămâne decât să alegi cele mai potrivite corpuri de iluminat. Optează totuși pentru becuri cu lumină caldă și încearcă să încadrezi aplica în același stil de amenajare cu restul obiectelor din baie.

Alege oglinzi mari și luminoase

Poate că ai mai auzit acest amănunt, dar noi preferăm să insistăm asupra lui.  O baie are nevoie de oglindă nu doar pentru a te aranja dimineața, ci pentru a mări spațiul și a crea impresia de lumină. Am stabilit deja că o încăpere mică va trebui placată cu gresie, marmură sau orice altă piatră naturală în nuanțe deschise. Și dacă ar fi să luăm exemplul marmurei, imaginează-ți doar cât de frumos ar arăta o oglindă mare pe un perete placat cu piatră albă. Poți opta chiar pentru o oglindă cu led. În acest fel, micuța ta baie va arăta exact ca în pozele din revistele de specialitate.

A26. ThedaMar@gimo.ro@theda mar 2

Așadar, dacă tocmai ți-ai achiziționat un apartament, iar baia îți dă mari bătăi de cap, trebuie să știi că există suficient de multe soluții pentru a amenaja acest spațiu în stil modern, practic și eficient.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti