Cum pastrezi un aer sanatos in locuinta?

aer curat in casa taPentru a putea trai, oamenii au nevoie de apa, mancare si cel mai important, de aer. Pentru un trai bun, toate acestea trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Daca atunci cand vine vorba despre apa si despre mancare, calitatea poate sa fie controlata destul de usor, prin achizitia unor produse de incredere, atunci cand vine vorba despre aer lucrurile sunt diferite.

Din pacate, cei care traiesc intr-un oras aglomerat se feresc cu greu de aerul poluat, acesta fiind prezent peste tot. Chiar daca aerul din oras este foarte poluat insa, aerul din case poate sa fie curat si sanatos. Exista din ce in ce mai multe purificatoare de aer care controleaza compozitia aerului si exista o multime de modalitati prin care oricine poate sa se asigure ca atunci cand este acasa, la birou sau intr-o incapere, respira un aer sanatos.

Solutii pentru pastrarea unui aer curat in locuinta

Cei de la Clean-Air.ro au evidentiat mai multe solutii cat se poate de interesante si de atractive, care contribuie substantial la mentinerea unui aer curat:

  1. Curatarea aparatului de aer conditionat. Aparatul de aer conditionat are o importanta mare atunci cand vine vorba despre confortul fizic din interior. Totusi, acesta acumuleaza praf, alergeni si bacterii in timp, devenind nesanatos. O curatare frecventa a filtrelor si a aparatului in sine poate sa fie un secret catre o sanatate de fier.
  2. Purificarea aerului. Un purificator de aer Philips poate sa faca adevarate minuni intr-o incapere, improspatand aerul si eliminand nevoia de a deschide geamul ( deschisul geamului poate fi una dintre solutiile de purificare, insa doar in zonele unde aerul de afara este curat). Purificatoarele moderne pot elimina alergenii, particulele de praf, microbii, sporii de mucegai si o multime de alte particule. Practic, cu un astfel de produs aerul ajunge sa fie cu 99.7% mai curat.
  3. Mentinerea unei umiditati optime. Nu doar calitatea aerului conteaza, ci si umiditatea acestuia. Pentru un confort sporit, umiditatea dintr-o incapere trebuie sa fie intre 40 si 60%. Pe timpul verii, aerul poate fi destul de umed, ceea ce creste sansele de aparitie a igrasiei, in timp ce iarna poate deveni foarte uscat. Un umidificator de aer si aparatul de aer conditionat pot face o echipa foarte buna in acest sens.
  4. Schimbarea asternuturilor si curatarea frecventa a covoarelor. Acestea acumuleaza, la randul lor, foarte multe bacterii, care pot ajunge sa pluteasca prin aer si sa duca la imbolnaviri. O curatare frecventa poate elimina o multime de riscuri.
  5. Cresterea plantelor de apartament. O alta varianta excelenta prin care se poate imbunatati calitatea aerului este prin plante. Plantele de apartament au un rol decorativ, insa sunt si un filtru natural de aer. Exista anumite plante care absorb foarte bine toxinele din aer, cum ar fi Crinul Pacii, Dracaena Reflexa sau Limba Soacrei. Conform specialistilor, fiecare 9 metri de incapere trebuie sa aiba minim 2 ghivece.
  6. Utilizarea uleiurilor esentiale poate fi, de asemenea, o solutie foarte buna. Exista multe uleiuri esentiale care elimina bacteriile din aer si in acelasi timp, reusesc sa creeze o atmosfera foarte placuta. Uleiul de rozmarin, uleiul de eucalipt sau uleiul de cuisoare sunt foarte eficiente impotriva acarienilor.

In principiu, un aer curat inseamna un aer in care se folosesc purificatoare si dezumidificatoare si in care toate obiectele din incapere sunt curate. O curatenie serioasa in fiecare saptamana poate sa imbunatateasca foarte mult calitatea vietii si sa asigure un mediu sanatos pentru o viata cat mai fericita. Micile detalii nu trebuie, asadar, neglijate, deoarece bacteriile si virusurile nu se vad, insa cu timpul se simt in calitatea vietii.

Cuvinte cheie:

Articole aleatoare din aceeasi categorie

Lasa un comentariu

Anunturi imobiliare promovate din Bucuresti