Nu trebuie să stai toată ziua cu ochii în televizor, pe cele mai căutate canale de știri sau să scrolezi non-stop pe Facebook pentru a afla că încălzirea globală începe să-și arate efectele devastatoare. Acum, mai mult ca niciodată, majoritatea oamenilor au început să caute soluții ecologice și fiabile pentru energie, pentru încălzirea locuințelor sau a apei menajere.
O astfel de alternativă poate fi o pompa de caldura apa calda. O investiție în acest sens va asigura necesarul zilnic de apă caldă pentru consum. Iată câteva aspecte esențiale de care ar trebui să ții cont și care s-ar putea să te ajute să grăbești procesul de achiziție:
O pompă de căldură poate economisi resurse valoroase
Pentru început, e bine să știi că astfel de sisteme folosesc energie regenerativa din sol, apă subterană, soare și aer, într-un mod cât mai eficient. Odată instalată, pompa de căldură va capta căldura din sursele exterioare și o va transfera, printr-un proces de refrigerare, în apa sistemului de încălzire. În plus, datorită faptului că nu este necesară folosirea cărbunilor, lemnelor sau gazului metan, o pompă de căldură nu emite dioxid de carbon sau alți factori poluanți pentru natură. Altfel spus, vorbim despre un sistem prietenos cu mediul și cu familia ta.
O investiție serioasă care te ajută să economisești pe viitor
Vorbind despre energia regenerabilă, e lesne de înțeles că o astfel de alegere îți garantează economii la costurile de încălzire. În plus, dacă optezi pentru a combina o pompă de căldură cu un sistem de panouri fotovoltaice, atunci facturile vor fi reduse la minimum. E bine să știi că în anumite situații se poate ajunge chiar și la independență energetică.
Pompele de căldură și capacitatea de a asigura necesarul de apă caldă
Așa cum spuneam, pompele de căldură pot asigura inclusiv necesarul de apă caldă pentru consum. Pentru a realiza acest proces, e important să instalezi și un boiler cu o serpentină mărită. În acest fel, transferul de energie se va realiza la nivel optim. În funcție de numărul persoanelor care locuiesc în casă, se va stabili și capacitatea de stocare a apei. Dacă și tu ai pus pe lista de dorințe un astfel de sistem, dar și nevoia de a trece la energia regenerabilă, trebuie să știi că pompele de căldură pot reprezenta o soluție excelentă chiar și în cazul construcțiilor existente. Cu alte cuvinte, nu trebuie să te muți în casă nouă pentru a beneficia de energie verde. Trebuie doar să ai în vedere izolația clădirii și disponibilitatea unei surse termice potrivită pentru pompa de căldură.
O pompă de căldură eficientă va crește valoarea casei
Dacă optezi pentru un astfel de sistem, e bine să știi că pe lângă confortul sporit și economiile la facturile de energie, vei contribui și la creșterea clasei energetice a casei tale. Altfel spus, dacă pe viitor vei vinde sau da spre închiriere locuința, valoarea acesteia va fi mult mai mare. De altfel, proprietatea va deveni mai atractivă și vizibilă printre anunțurile de vânzări – închiriere.
Așadar, o pompă de căldură poate contribui enorm la confortul familiei tale, reducând în același timp costurile cu energia. Chiar dacă investiția inițială va fi destul de costisitoare, pe viitor, în maximum câteva luni, vei realiza că ai făcut o alegere benefică atât pentru tine, cât și pentru mediu.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie:
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Cum pastrezi un aer sanatos in locuinta?
- 5 reguli pentru proiectarea mobilierului de bucatarie
- Merita sa instalezi o chiuveta din piatra naturala in baie?
- Greseli Frecvente In Decorarea Caselor
- 8 avantaje ale transformarii locuintelor clasice in case smart
- Masa de bucatarie rotunda sau masa de bucatarie patrata? - Ce sa cumperi pentru casa ta?
- Cum te poate ajuta o pergola sa cresti fluxul de clienti?
- Reguli de design pentru un dormitor confortabil
- Cum iti poti amenaja biroul acasa - sfaturi utile pentru fiecare camera
- 5 tendinte actuale pentru mobilarea bucatariilor