Pe fondul scandalurilor legate de nerespectarea intereselor IMM-urilor, s-a stabilit ca de acum incolo, interesele intreprinderilor mici si mijlocii vor fi aparate de un ambasador national, astfel incat sansele aparitei unor conflicte de interes intre IMM-uri si companii de monopol, sa se reduca drastic.
Rolul ambasadorului national este de a se asigura ca legea in acest segment de piata, se respecta conform normelor din spatial UE. Mai mult, ambasadorul national va trebui sa duca o politca de lobby in favoarea intereselor IMM-urilor de la nivel national.
La acest moment, ambasadorul Romaniei pentru IMM-uri este Andreea Paul Vass, membru onorific si consilier al cabinetului Boc. Ea a fost aleasa in aceasta functie, nu pe considerente politice, ci pe motive ce tin de competenta ei, dar si pentru faptul ca este o persoana care prin intermediul blog-ului ei, incepand cu anul 2007, a tinut in permanenta legatura cu oamenii, astfel incat se bucura de o popularitate relativ crescuta in randul proprietarilor IMM-urilor.
Aceasta masura vine ca un rezultat al procesului European de relansare a economiei, mai ales ca odata ce reteaua de ambasadori va fi creeata complet, acestia vor porni o politica puternica de constientizare a existentei IMM-urilor. Astfel, exista sanse mari ca intreprinderile mici si mijlocii din toata Europa, sa beneficieze mai usor de fonduri europene, intrucat politca de relansare a UE are ca scop in primul rand, sprijinirea micilor companii, astfel incat din ce in ce mai multe persoane sa isi deschida propriile afaceri.
Cum la nivel European oamenii angajati in IMM-uri reprezinta doua treimi din totalul ocuparii fortei de munca in domeniul privat, era logic ca la un moment dat, intreprinderile sa fie aparate de un organism recunoscut in plen European.
Cat despre scopul ambasadorilor Europeni pentru IMM-uri in 2011, este ca acestia sa usureze accesul intreprinderilor la credite bancare precum si la fonduri nerambursabile. Mai mult, conform Andreei Vass, incepand cu luna februarie a acestui an, au inceput sa se duca lupte aprige, lupte ce vizeaza reducerea costurilor si a timpului de infiintare a companiilor. Chiar daca la nivel national, exista deja avantaje pentru anumite categorii de persoane ce doresc sa isi infiinteze o societare, se doreste ca cel putin in aceasta perioada, intreaga populatie adulta a Romaniei sa poata sa isi infiinteze o societate comerciala intr-un timp scurt, fara sa fie nevoie de achitarea unor taxe mari, asa cum se intampla in momentul de fata.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie: fonduri europene, fonduri nerambursabile
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Romanii prefera sa repare si sa intretina constructiile in loc sa realizeze altele noi
- UE coace un regulament general pentru piata constructiilor din toate tarile membre
- Taxa de vizionare perceputa de agenti - la limita legalitatii
- Noi apartamente ANL in Bucuresti, la preturi de dezvoltator
- Un nou minim istoric pentru dobanda de politica monetara
- Proprietarii padurilor aflate in zonele protejate vor primi bani de la stat
- Tranzactii imobiliare cu 10% mai multe fata de anul precedent
- Romania va avea o harta a zonelor imobiliare inundabile
- ABI a lansat un program de 26 de traininguri adresate brokerilor imobiliari
- Au fost receptionate trei proiecte cu bani europeni in Bistrita Nasaud