Exista o serie de mituri ale pietei imobiliare dupa care se ghideaza cel mai mare procent de cumparatori fara a analiza veridicitatea sau logica din spatele acestor afirmatii. Granita dintre mit si adevar reprezinta adesea o linie aproape invizibila pe piata de locuinte unde preconceptiile dicteaza preferintele cumparatorilor.
1. Apartamentele de la parter si ultimele etaje
Cei mai multi cumparatori evita sa vizioneze macar apartamente aflate la parter sau la ultimele etaje ale imobilelor chiar daca acestea sunt adese ori mai ieftine decat variantele amplasate diferit in imobil.
Cumparatorii sunt convinsi ca acest tip de proprietati sunt prea calduroase sau prea racoroase, mai greu de protejat de hoti sau mai predispuse la aparitia infiltratiilor ori scurgerilor care distrug zugraveala.
Toate aceste probleme descriu situatia de acum cativa ani inainte ca cele mai multe blocuri sa fie reabilitate fie de catre primarie, fie de catre proprietari. O locuinta modernizata, izolata si care dispune de geamuri termopane va fi la fel de confortabila indiferent de etaj. In plus, in imobilele noi unde izolatia este facuta din start la cu totul alte standarde, aceste probleme nu mai sunt deloc de actualitate.
In multe ansambluri rezidentiale noi apartamentele de la parter au acces direct la gradini sau chiar gradini private, iar apartamentele de la ultimul etaj dispun de vedere, intimitate si terase mai mari decat ale apartamentelor de la alte etaje.
2. Apartamente in blocuri construite inainte de 1977
Una din cele mai des intalnite intrebari in cazul unei vizionari la apartamentele din blocurile vechi vizeaza anul de constructie. Multi cumparatori sunt reticenti sa achizitioneze apartamente construite inainte de 1977 pe motiv ca aceste blocuri au fost puternic afectate de cutremur si au o rezistenta mult mai scazuta in cazul unor noi seisme. In realitate, cele mai multe dintre aceste blocuri au fost reabilitate structural imediat dupa eveniment iar unele sunt chiar mai rezistente decat blocurile construite ceva mai tarziu.
Pe de alta parte, pentru cei care si doresc garantia sigurantei sunt recomandate imobilele construite dupa anul 2000, ridicate fie pe cadre, fie blocuri monolit, ambele metode certificate si rezistente in caz de seisme.
3. Apartamentele scoase la vanzare toamna si iarna
Multi cumparatori prefera sa iasa la vanatoare de apartamente vara, moment in care acestia au invatat ca are loc o scadere sezoniera a preturilor. Prea putini cumparatori inteleg faptul ca aceste reduceri sezoniere sunt valabile in mod special in perioadele de boom imobiliar, iar in conditiile in care piata este ca si inghetata, diferentele de preturi sunt neglijabile.
4. Apartamentele din executari silite
Romanii nu se inghesuie la licitatiile imobilelor executate silit, iar motivele sunt de diverse naturi: unele persoane recunosc ca nu ar putea locui intr-o casa luata fortat unei alte familii, altii pur si simplu nu vor sa se incurce in procesul mult prea complicat. Pe de alta parte, daca se lucreaza cu un consultant imobiliar specializat pe acest tip de tranzactii imobiliare se pot evita toate neplacerile si se poate obtine o locuinta la un pret nesperat de bun.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie: locuinte
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Vor fi realizate doar o cincime din locuintele A.N.L. promise
- Laguna Residence a primit trei milioane de euro de la banca pentru a putea fi continuate lucrarile
- Chirii tot mai scumpe vara aceasta in marile orase
- Apartamentele din Bucuresti, mai scumpe in 2014
- Faimosul Complex Magurele ... vandut!
- Romania, tara cu cei mai multi proprietari din Europa
- Preturile locuintelor din marile orase sunt in crestere
- Topul celor mai ieftine locuinte executate silit
- Primul imobil de birouri de clasa A din Hermes Business Campus din Bucuresti va fi gata in 2012
- Cumparatorii au incredere in Perla Residence