Piata imobiliara, la fel ca multe alte domenii, a cunoscut pe perioada crizei scaderi imense, atat in volumul tranzactiilor dar bineinteles, cel mai important, a cunoscut scaderi considerabile in preturi.
Astfel, s-a ajuns ca multi investitori, sa vanda foarte ieftin, doar pentru a reusi sa-si acopere costurile cu care au construit. Totusi, daca trecem de 2011, Dan Ioan Pop, presedinte al companiei Impact, a afirmat ca daca nu apar perturbari, piata imobiliara poate spera la relansare, in conditiile actualei cresteri a Produsului Intern Brut (PIB).
Cresterea PIB-ului ar putea aduce mai multa incredere managerilor in primul rand, fapt ce ar putea duce la o crestere a achizitiilor de locuinte noi. Deasemenea, aceeasi crestere ar putea stimula, insa destul de usor, o posibila usoara crestere a achizitiei de locuinte vechi si noi. Totusi, pentru ca piata imobiliara din Romania sa se relanseze cu adevarat, este nevoie si de sprijinul bancilor, care vor trebui sa inceapa sa acorde din nou credite generoase, astfel incat cumparatorii sa isi permita sa achizitioneze locuinte noi.
Deasemenea, reprezentantii unei companii internationale, au afirmat faptul ca pe pietele locale, sunt in negocieri, tranzactii de peste 300 milioane de euro. Aceste tranzactii, se presupune ca ar fi inceput in jur de 6-9 luni in urma si daca vor fi finalizate, in decembrie 2011 si in primul trimestru din 2012, se vor observa cresteri destul de mari pe piata imobiliara.
In acest moment, investitorii vizeaza mai ales cladirile de birouri amplasate cu acces rapid la metrou.
De ce? Pentru ca aceste achizitii sunt destul de sigure in general, oferind perspectiva pozitiva mai ales in atragerea chiriasilor.
Aboneaza-te la newsletter:
Cuvinte cheie: locuinte, Piata imobiliara
Articole aleatoare din aceeasi categorie
- Un nou val de ieftiniri la terenurile din Bucuresti
- Adama a finalizat primul bloc din ansamblul rezidential Evocasa Optima
- Tehnologia LED, investitia care poate creste pretul de vanzare al unei locuinte
- Sondajele anului 2011 privind piata imobiliara
- Scad preturile cerute pentru locuintele din Bucuresti, dar sunt tot mai multe oferte scoase pe piata
- Volumul tranzactional din segmentul industrial a crescut cu 36%?
- Desi nu activeaza pe piata rezidentiala, Colliers spune ca in 2-3 ani vor fi vandute toate locuintele noi din vestul si estul Capitalei
- Activele imobiliare din nou pe val?
- Despre preturile locuintelor si securitatea lor
- Cum vor evolua preturile apartamentelor in 2012